Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 700 - 800 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 Tbsp plain flour
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 400 g coconut milk
- 250 g fresh spinach leaves
Rice
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 350 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 250 g plain yoghurt, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3093 kJ / 739.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 38.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shepherd's Pie
1h 40 min
Chicken Garam Masala
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Quick Lamb Dhansak
50min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30 min
Chilli Con Carne
35min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50min
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Chicken Korma
40 Min