Urządzenia i Akcesoria
Adżika
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
10 g nasion kolendry
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
5 g soli
-
80 g koncentratu pomidorowego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru
-
5 g papryki słodkiej, mielonej
-
5 g papryki ostrej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2115.2 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
985.1 kJ /
235.4 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
15.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKIE GRILLOWANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Pilaw z bakaliami
50 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Anchoiada
10 min
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
2 godz. 20 min
Granola z czarnym bzem
1 godz. 40 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Lutenica
1 godz. 50 min
Pasta karczochowa
5 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min