Adżika

Adżika

4.3 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik

Składniki

  • 10 g nasion kolendry
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 100 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 5 g soli
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 10 g cukru
  • 5 g papryki słodkiej, mielonej
  • 5 g papryki ostrej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 235.4 kcal / 985.1 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 50.2 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 2115.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...