Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
750 g
Składniki
-
150 g ziaren pszenicy
-
70 g kaszy jęczmiennej wiejskiej
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
40 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
30 g rodzynek
-
30 g żurawiny, suszonej
-
280 g mąki pszennej chlebowej
-
20 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
316.9 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1489.2 kJ /
355.9 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
70.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Poncz pomarańczowy
10 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
10 min
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Koktajl z mango i imbirem na wodzie kokosowej
5 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min