Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
750 g
Składniki
-
150 g ziaren pszenicy
-
70 g kaszy jęczmiennej wiejskiej
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
40 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
30 g rodzynek
-
30 g żurawiny, suszonej
-
280 g mąki pszennej chlebowej
-
20 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
316.9 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1489.2 kJ /
355.9 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
70.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 godz. 10 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1 godz. 15 min
Koktajl z jogurtem i owocami jagodowymi
10 min
Koktajl truskawkowy
5 min
Koktajl tropikalny
15 min
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 min
Koktajl z mango i truskawek
15 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min