Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ziaren pszenicy
- 70 g kaszy jęczmiennej, wiejskiej
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 40 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 40 g daktyli, suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 40 g śliwek suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 30 g rodzynek
- 30 g żurawiny, suszonej
- 280 g mąki pszennej chlebowej
- 20 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 11085.1 kJ / 2649.4 kcal
- Białko
- 86.6 g
- Węglowodany
- 516.6 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 72.5 g
- Sód
- 2378 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Lody zabajone
9h 15min
Granola z czarnym bzem
1h 40min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14u. 50min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10min
Deser limonkowo-imbirowy
8h 30min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Chleb z samopszy z sezamem
2 godz. 10 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15 godz. 45 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min