
Urządzenia i Akcesoria
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
750 g
Składniki
-
150 g ziaren pszenicy
-
70 g kaszy jęczmiennej wiejskiej
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
40 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
30 g rodzynek
-
30 g żurawiny, suszonej
-
280 g mąki pszennej chlebowej
-
20 - 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
355.9 kcal /
1489.2 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
70.4 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
316.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE MĄKI
16 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Polędwiczki w cieście drożdżowym
1 godz. 10 min
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Poncz pomarańczowy
10 min
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Wegańskie lody truskawkowe
10 min
Koktajl tropikalny
15 min
Koktajl truskawkowy
5 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min