
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g malin, świeżych
lub 250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych -
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżki cukru wanilinowego - 200 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 110 g sera mascarpone
- 20 g likieru kokosowego
- 20 g skrobi kukurydzianej
- biszkopty, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1232 kJ / 294.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 97.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1hod. 30min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Spread malinowo-orzechowy
1hod. 30min
Deser z płynną białą czekoladą
3hod.
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Rajski sorbet owocowy
5min
Słodki pudding toffi
1 Std.
Deser limonkowo-imbirowy
8h 30min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20 min
Suflety orzechowe
1hod. 30min