Konfitura jabłkowa z migdałami

Konfitura jabłkowa z migdałami

4.8 89 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików

Składniki

  • 50 g rodzynek
  • 4 łyżki rumu
  • 50 g migdałów, w słupkach
  • 15 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 500 g cukru żelującego 2:1
  • 600 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 20 g likieru migdałowego, np. amaretto

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 627.2 kcal / 2624.2 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 138.7 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 24 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...