
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura jabłkowa z migdałami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
50 g rodzynek
-
4 łyżki rumu
-
50 g migdałów, w słupkach
-
15 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
600 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
400 g jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
627.2 kcal /
2624.2 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
138.7 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
24 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JABŁKA I GRUSZKI
9 Przepisów
Polska
Polska