Konfitura jabłkowa z migdałami

Konfitura jabłkowa z migdałami

4.8 89 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików

Składniki

  • rodzynek
    50 g
  • rumu
    4 łyżki
  • migdałów, w słupkach
    50 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    15 g
  • cukru żelującego 2:1
    500 g
  • jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    600 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    400 g
  • cynamonu, mielonego
    1 czubata łyżeczka
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • likieru migdałowego, np. amaretto
    20 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 627.2 kcal / 2624.2 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 138.7 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 24 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...