Konfitura jabłkowa z migdałami
TM6 TM5

Konfitura jabłkowa z migdałami

4.8 (86 ocen)

Składniki

  • 50 g rodzynek
  • 4 łyżki rumu
  • 50 g migdałów, w słupkach
  • 15 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 500 g cukru żelującego 2:1
  • 600 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g jabłek, nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 20 g likieru migdałowego, np. amaretto

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
2624.2 kJ / 627.2 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
138.7 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
7.1 g
Sód
24 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy