Vol-au-vent aux moules et chou frisé

Vol-au-vent aux moules et chou frisé

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions

Składniki

  • d'eau
    1300 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de chou vert frisé, taillé en fines lanières
    400 g
  • de carotte coupée en bâtonnets
    80 g
  • de courgette coupée en dés
    100 g
  • d'échalote coupée en deux
    50 g
  • de beurre doux
    10 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    500 g
  • de crème fraîche épaisse
    120 g
  • de persil frais ciselé
    1 c. à soupe
  • de safran en poudre
    1 dose
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • vol-au-vent prêts à garnir
    8

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 308 kcal / 1285 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...