Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 15 g de beurre demi-sel
- 8 œufs bien frais
- 100 g de fromage, type bleu des Flandres et détaillé en cubes
- 250 g d'eau
- 1 branche d'estragon frais, ciselée
- 8 pincées de poivre noir moulu
- 8 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.6 kJ / 150.2 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Œufs cocotte à la florentine
50min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
Charlotte de pomme de terre au confit de canard et sauce au foie gras
55min
Figues farcies
20min
Eclairs jambon cru, mozzarella et tomates séchées
2h
Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic
1h
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1h 30min
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30min
Œufs de caille en gelée d'herbes
2h 30min
Œufs mollets à la dijonnaise
25min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min