![Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19CB3713-07DA-412F-9852-48A6A412CC82/Derivates/4aecbc99-0177-4efa-898e-2601141ff84a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 15 g de beurre demi-sel
- 8 œufs bien frais
- 100 g de fromage, type bleu des Flandres et détaillé en cubes
- 250 g d'eau
- 1 branche d'estragon frais, ciselée
- 8 pincées de poivre noir moulu
- 8 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.6 kJ / 150.2 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30 Min
Œufs mollets à la dijonnaise
25 dk
Œuf en cocotte de courgette ronde
1 Std.
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40 分钟
Œufs mollets en robe de noix
30 Min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40 分钟
Flan au chèvre, fondue de poireau et sauce au yaourt
50 Min
Carpaccio de saint-jacques
45 分钟
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1 Std. 30 Min
Charlotte de pomme de terre au confit de canard et sauce au foie gras
55 Min
Mini-hamburgers italiens
40 分钟
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1 Std.