![Verrines bretonnes au lait ribot Verrines bretonnes au lait ribot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B56AA198-148F-49DF-8955-ECFFCE8EE6BA/Derivates/32b7c4f8c47e9396495de2bc1040cf3d8ffed9e9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalote, coupée en deux
- 3 brins de persil frais
- 300 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, détaillées en cubes (2 cm env.)
- 200 g de lait ribot
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 filets de maquereaux fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocktail Spritz aux agrumes
12h
Cocktail fraîcheur et douceur
5min
Verrines "toutes vertes"
30 Min
Bar farci à l'oseille
1 godz. 10 min
Risotto safrané à la pêche
40 Min
Royale de crevettes grises, mousse de potiron
1 Std. 30 Min
Liqueur kiba
30 Min
Filet mignon de veau aux écorces d'oranges confites-purée betteraves-pommes de terre
1 Std. 15 Min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2 godz. 15 min
Minigratins à la grecque
20 Min
Confiture de tomates aux épices
13 Std.
Verrine saumon-endive
10min