Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cèpes frais
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de beurre doux
- 30 g d'oignon jaune
- 170 g de farine de blé
- 800 g de lait entier, à température ambiante
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 400 - 500 g de chapelure
- 3 œufs, battus
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia apulienne
2h 40min
Galette au citron
1h 35 min
Poulet à croquer, miel et cacahuètes
45min
Pâtes au cacao
48h
Liqueur au café et à la cannelle
35min
Burger façon tartare
4h
Empanadillas de poulpe
1 Std. 30 Min
Pâtes fraîches au basilic
40min
Olivettes
1h 45min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40min
Glace à la fève tonka et copeaux de chocolat
12 Std. 30 Min
Focaccia au thym
3 Std.