Tarte fine aux sardines

Tarte fine aux sardines

4.0 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

La pâte brisée
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'eau
    75 g
  • de sel
    1 c. à café rase
La garniture
  • tomates de belle taille, bien mûres et coupées en quatre
    4
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la finition
    1 filet
  • de piment d'Espelette
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • sardines à l'huile levées en filets
    12
  • de persil frais ciselé
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 269 kcal / 1135 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...