Moules à la bretonne

Moules à la bretonne

4.6 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
2 portions

Składniki

  • d'échalotes
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • de céleri branche coupé en tronçons
    50 g
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • bouquet garni
    1
  • de cidre brut de Bretagne
    200 g
  • tours de moulin à poivre à ajuster en fonction des goûts
    3
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1200 g
  • de lait ribot
    150 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • de persil frais, équeuté et ciselé
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 288.5 kcal / 1202 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...