Farfalle à la sauce petits pois-jambon

Farfalle à la sauce petits pois-jambon

4.3 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau et un peu plus pour la cuisson des pâtes
    150 g
  • de sel et un peu plus pour la cuisson des pâtes
    ½ c. à café
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • oignons en botte coupés en morceaux
    3
  • de gingembre, frais coupé en lamelles
    10 g
  • de petits pois surgelés décongelés
    400 g
  • d'eau
    150 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    ½ c. à café
    ½ cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel
    ½ c. à café
  • de pâtes sèches type farfalle
    400 g
  • de safran en poudre (0,1 g)
    1 sachet
  • de beurre
    20 g
  • de jambon cru coupé en lanières
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 789 kcal / 3305 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...