Trenette au pesto

Trenette au pesto

4.9 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan en morceaux (3-4 cm)
  • 30 g de pecorino en morceaux (3-4 cm)
  • 30 g pignon de pin
  • ½ gousse d'ail
  • 80 g de feuilles de basilic frais lavées et essuyées délicatement
  • 130 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1200 g d'eau
  • 250 g de pommes de terre en morceaux (1-2 cm)
  • 1 c. à café de sel (à adapter)
  • 400 g de pâte sèche de type linguine ou trenette
  • 100 g de haricots verts, frais en morceaux (3-4 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15 g
Kalorie 2217 kJ / 530 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...