![Trenette au pesto Trenette au pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/174C826B-F7EA-491B-9BFC-28AC65521DAD/Derivates/9adacb33-12c6-4f28-96c7-8b322d7548ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux (3-4 cm)
- 30 g de pecorino, en morceaux (3-4 cm)
- 30 g de pignons de pin
- ½ gousse d'ail
- 80 g de feuilles de basilic frais, lavées et essuyées délicatement
- 130 g d'huile d'olive extra vierge
- 1200 g d'eau
- 250 g de pommes de terre, en morceaux (1-2 cm)
- 1 c. à café de sel (à adapter)
- 400 g de pâtes sèches de type linguine ou trenette
- 100 g de haricots verts, frais, en morceaux (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Teriyaki
45min
Penne alla puttanesca
35 min
Pennette safran et crevettes
30 min
Penne au thon
35 min
Gemista (2 portions)
2 Std.
Risotto alla milanese
30 min
Paccheri sauce à la ricotta de brebis
20 Min
Macaronis à la montagnarde
30 min
Lasagnes pesto, pommes de terre et haricots
2 Std.
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50 min
Penne all’arrabbiata
20 Min
Spaghettini aux poivrons
50 min