Pennette safran et crevettes

Pennette safran et crevettes

4.1 43 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
    45 g
  • de vin blanc, sec
    40 g
  • de crevettes, décortiquées
    200 g
  • de sel , à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre
    1 pincée
  • de roquette , déchirée à la main
    50 g
  • d'eau env.
    600 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de safran en poudre
    1 sachet
  • de pâte sèche, type mezze penne
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Białko 18 g
Węglowodany 65 g
Tłuszcz 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...