Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 45 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 40 g de vin blanc, sec
- 200 g de crevettes, décortiquées
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre
- 50 g de roquette, déchirée à la main
- 600 g d'eau env.
- 1 c. à café de sel
- 1 sachet de safran en poudre
- 350 g de pâte sèche, type mezze penne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de hachis et cornettes
1 Std. 10 Min
Émincé à la zurichoise
50min
Riz Casimir
45 Min
Linguine au pesto avec agrumes et herbes
25min
Papardelles à l'émincé de poulet et de poivrons
40min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45 Min
Pâtes au thon
30min
Crevettes sweet and sour
40min
Gratin de cornettes
50min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Piccata de poulet sur ratatouille
40min
Linguine saumon et vodka
20 Min