Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon

Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon

4.4 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La sauce
  • de romarin, frais effeuillé
    4 brins
  • d'oignons coupés en quatre
    300 g
  • de beurre
    20 g
  • d'eau
    250 g
  • de vinaigre balsamique
    20 g
  • de bouillon de boeuf (pour 0,5 l de liquide)
    1 cube
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    5 pincées
  • de pommes de terre à chair ferme en tranches (5 mm)
    500 g
  • de carottes pelées, en tranches (5mm)
    500 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • saucisses à rôtir de porc (d’env. 120 g), piquées plusieurs fois sur les deux faces
    4
La finition
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena) express (pour sauce brune)
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 545 kcal / 2268 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...