Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
70
g oliwek Kalamata, bez pestek
lub 70 g czarnych oliwek, bez pestek - 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 30 g mąki pszennej
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
- 180 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 600 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 żółtko, roztrzepane, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1612 kJ / 385 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Pizza z makaronu spaghetti
1h 10min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1h
Klopsiki z serem feta
30 min
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2h
Pizzaiola z kurczaka
35min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 Std. 15 Min