Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura delle patate
- 500 g di acqua
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
Cullurielli
- 7 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua tiepida
- 1 cucchiaino di zucchero
- 500 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1975.3 kJ / 471.8 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 95.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 486 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1h 30min
Gattò di patate
1h 30min
Turdilli calabresi
1h
Gattò di patate
1h 30min
Incapriata di fave e zucchine
6 Std.
Crispedduzzi calabresi
1h 5min
Cavatelli
1h 30min
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pettole pugliesi
3 Std.
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min