Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 2 œufs
- 4 pavés de saumon frais (170 g chacun)
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de cerfeuil frais
- 20 cornichons au vinaigre
- 1 c. à soupe de moutarde
- 70 g d'huile neutre
- 2 c. à soupe de câpres en saumure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2295 kJ / 551 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Œuf poché sauce meurette
1h
Maquereaux au vin blanc
3h 30min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3h 40min
Salade de haricots verts, foies de volaille et amandes grillées
45min
Salade de haddock, mâche et pomme de terre
45min
Asperges sauce mousseline
1h
Salade d'œufs pochés
40min
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1h
Filets de merlan en papillote de poireau
45min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35 Min
Sauce gribiche
15min