![Saumon sauce gribiche Saumon sauce gribiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F18B20E1-7087-43EE-B443-953454C89AEF/Derivates/5890dbbe-0c8b-4e86-9c11-6dcaa31126a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 2 œufs
- 4 pavés de saumon frais (170 g chacun)
- du sel
- du poivre moulu
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- ½ bouquet de cerfeuil frais
- 20 cornichons au vinaigre
- 1 c. à soupe de moutarde
- 70 g d'huile neutre
- 2 c. à soupe de câpres en saumure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2295 kJ / 551 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Sauce gribiche
15min
Friture d'anchois, sauce tartare
40 мин.
Pâtes façon risotto aux coquillages
50 мин.
Estragon-Passion, suprême de volaille basse température (Eric Guérin)
50 мин.
Poireaux en vinaigrette de betterave
35 min
Foie gras au piment d'Espelette
72 Std.
Asperges sauce romesco
45 min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25min
Saumon au chou, beurre au citron vert
45 min
Foie gras farci aux figues
24sa
Juin - Sardines vapeur en tartinade de chèvre
Brak ocen
Asperges sauce mousseline
1 godz.