Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 2 œufs
- 120 g de miel d'acacia
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 50 g d'épinards frais
- beurre, pour le moule
- 500 g d'eau
- kiwis, coupés en rondelles, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 843.1 kJ / 201.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaufres vertes moelleuses au fromage frais
35 min
Plumcake vapeur à la carotte
1h
Soda bread irlandais
45 min
Galette des Rois au potiron
3h
Cuisson de l'épeautre complet
35 min
Quiche de carotte au thon
1h
Rieska (pain lapon)
30 min
Cake épinard-ricotta
55 min
Omelette soufflée, petits pois et menthe
40 min
Epinards, fenouil et olives vapeur (Christophe Aribert)
20 min
Crêpes aux épinards, sauce au yaourt
25 min
Flan de butternut au citron
50 min