Gâteau vapeur aux épinards

Gâteau vapeur aux épinards

4.0 69 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
8 parts

Składniki

  • d'huile de tournesol
    50 g
  • œufs
    2
  • de miel d'acacia
    120 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • d'épinards frais
    50 g
  • beurre pour le moule
  • d'eau
    500 g
  • kiwis (opcjonalnie) coupés en rondelles, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 201.4 kcal / 843.1 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 216.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...