Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1050 g d'eau
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 20 g de beurre
- 16 brins de ciboulette fraîche
- 200 g d'huile d'olive
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de moutarde
- 10 g de vinaigre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tranches de jambon blanc
- 100 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 734.9 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 144.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés de galettes de sarrasin
1h 50 min
Baos, petites brioches vapeur aux légumes
3h 10min
Burger de polenta au saumon fumé
1 godz. 5 min
Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame
1 godz. 15 min
Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)
48h
Blinis et tapenade au maquereau
50min
Strukli (Beignets au fromage)
1h
Pâte à galette
1 godz. 15 min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1h
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 min
Filet mignon de porc mariné
5h 15min
Galettes complètes
45 min