Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de sarrasin
- 1050 g d'eau
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 20 g de beurre
- 16 brins de ciboulette fraîche
- 200 g d'huile d'olive
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de moutarde
- 10 g de vinaigre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tranches de jambon blanc
- 100 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 734.9 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 144.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45min
Blinis au sarrasin et au maïs, saumon mariné
1h 40min
Quiche lorraine
1h 45min
Tartare de dorade et blinis
1h 35 min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1 Std.
Cake damier aux olives et jambon blanc
2 Std. 30 Min
Pâte à galette
1 Std. 15 Min
Roulés de galettes de sarrasin
1 Std. 50 Min
Cake pomme-lardons
1 Std. 10 Min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1 Std. 20 Min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2h