Bouchées de poisson amok, sauce coco

Bouchées de poisson amok, sauce coco

4.4 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 3 feuilles de bananier
  • 400 g de filets de poisson blanc en dés de 2 cm
  • 2 oignons nouveaux coupés en deux
  • 1 cm gingembres frais
  • 1 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • 1 c. à soupe de pâte de curry thaï jaune
  • 300 g de crème de coco
  • 500 g d'eau
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • 4 brins de coriandre fraîche équeutés et ciselés

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 648 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...