Bouchées de poisson amok, sauce coco

Bouchées de poisson amok, sauce coco

4.4 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • feuilles de bananier
    3
  • de filets de poisson blanc en dés de 2 cm
    400 g
  • oignons nouveaux coupés en deux
    2
  • de gingembre frais
    1 cm
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    1 c. à soupe
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • de pâte de curry thaï jaune
    1 c. à soupe
  • de crème de coco
    300 g
  • d'eau
    500 g
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • de coriandre fraîche équeutés et ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 155 kcal / 648 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...