Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron vert non traité (zeste et jus)
- 500 g de mangue (200 g en morceaux et 300 g en petits cubes)
- 100 g d'eau
- 20 g de cassonade
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone, très froid
- 30 g de sucre en poudre
- 50 g de petites meringues, écrasées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Trifle aux fraises
15 Min
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5 Std. 30 Min
Salade de crabe aux fruits de la Passion
35min
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 Min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3 Std. 35 Min
Petites mousses Passion
3 Std. 20 Min
Crevettes à la mangue et au lait de coco
50min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40min
Saumon et avocat sauce teriyaki
1 Std. 15 Min
Soupe de mangue au citron vert
20 Min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15 Min
Douceur mangue-Passion
15 Min