Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 175 g de sucre en poudre
- 65 g de poudre d'amande
- 65 g de noisettes en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de lait
- 320 g de blancs d'œufs (10 œufs env.)
La crème au praliné
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre pommade
- 65 g de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1693.5 kJ / 406.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 53.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Entremets façon tiramisu
5h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Tiramisu cheesecake
13h 20min
Gâteau "mille-feuilles" au praliné
2h 15min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12h
Gâteau au café et aux noix
1 godz. 10 min
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15 Std.
Coulants au citron
1h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Gâteau de biscuits à la vanille
4h 30min
Crème catalane
4h 25min