![Le russe Le russe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d8dea18-ac6f-4807-8667-cca493188470/Derivates/16e836a0-952b-4aa9-97c8-65266657622e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 175 g de sucre en poudre
- 65 g de poudre d'amande
- 65 g de noisettes en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de lait
- 320 g de blancs d'œufs (10 œufs env.)
La crème au praliné
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre pommade
- 65 g de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1693.5 kJ / 406.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 53.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûchettes à la crème de citron
3h
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Bûche pistache-framboise
2 Std. 15 Min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 Std. 30 Min
Gâteau façon panettone
3h
Le village du Père Noël
3h 20min
Chaja (Gâteau meringué à la pêche)
4 godz.
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Opéra de foie gras
24 Std.
Charlotte aux poires à l'ancienne
7 Std. 45 Min
Agneau des Pyrénées aux haricots tarbais
13 godz. 50 min