![Le pain bénit Le pain bénit](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b1bbff3b-50a9-4aa9-96df-5bd55aa6511d/Derivates/9cd48ca9-f22e-448b-ab7f-de82a412e416.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de lait
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 90 g de sucre en poudre
- 3 œuf
- 1 pincée de sel
- 90 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 15 g d'eau de fleur d'oranger, et un peu pour la finition
- 2 c. à café de miel
- sucre à chouquettes, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1146.8 kJ / 273 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 20.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de ménage
2h 45min
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Fouace
3h 15min
Biscuits du randonneur
5h
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Tarte au sucre
4h
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 godz. 15 min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Stollen
3 Std. 45 Min
Gâteau battu
3h
Ciambella à l'eau
1 Std.