Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g de lait
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 90 g de sucre en poudre
- 3 œuf
- 1 pincée de sel
- 90 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 15 g d'eau de fleur d'oranger, et un peu pour la finition
- 2 c. à café de miel
- sucre à chouquettes, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1146.8 kJ / 273 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 20.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain de mie
3 godz. 20 min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Le pain bannique
30 Min
Pain au yaourt
1h 50min
Fouace
3h 15min
Pain de mie aux graines
6h
Pains au maïs
3 godz. 20 min
Cookies rhum-raisins
25 Min
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h