Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 120 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 6 œufs
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
La garniture
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 100 g d'eau tiède
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2525 kJ / 603 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-chocolat
2 Std. 45 Min
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15min
Gâteau cœur à l'ananas
45 Min
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Tartelettes choco-raisins
1 Std.
Gâteau à l'orange
1 Std.
Gâteau de Pâques
1h 50min
Gâteau magique au chocolat blanc
3h 15min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Charlotte chocolat-banane
24h
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Gâteau pommes-cannelle
1 Std.