Gâteau chocolat-abricot

Gâteau chocolat-abricot

3.9 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    150 g
  • de beurre doux et un peu pour le moule
    120 g
  • œufs
    6
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    100 g
La garniture
  • d'abricots secs dénoyautés
    250 g
  • d'eau tiède
    100 g
Le glaçage
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 603 kcal / 2525 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...