Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 180 g de lait
- 1 c. à café bombée de sel
- 45 g de sucre en poudre blond
- 3 œufs
- 180 g de beurre doux (90 g de beurre froid, coupé en morceaux et 90 g de beurre fondu), et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1101 kJ / 263 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Boulettes de porc aux herbes, bouillon parfumé aux dumplings
1 Std. 10 Min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Focaccia à la saucisse
1h 40min
Brioches ourson
10h
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5h
Petits pains au lait au caramel
4h
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2h 45min
Brioche parisienne
24h
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 Std. 10 Min