Verrine chocolat au lait-cerise

Verrine chocolat au lait-cerise

3.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Le crémeux choco-cerise
  • de lait
    100 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • de cerises
    80 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de chocolat au lait détaillé en morceaux
    170 g
La gelée à la cerise
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    2
  • de sucre en poudre
    75 g
  • d'agar-agar (1 sachet)
    2 g
  • de cerises
    400 g
La chantilly aux clous de girofle
  • clous de girofle
    3
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 532 kcal / 2213 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 21.7 g
Sód 57 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...