Verrine chocolat au lait-cerise

Verrine chocolat au lait-cerise

3.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Le crémeux choco-cerise
  • 100 g de lait
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 80 g de cerises
  • 3 jaunes d'œufs
  • 170 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
La gelée à la cerise
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 75 g de sucre en poudre
  • 2 g d'agar-agar (1 sachet)
  • 400 g de cerises
La chantilly aux clous de girofle
  • 3 clous de girofle
  • 60 g de sucre en poudre
  • 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 57 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 2213 kJ / 532 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 21.7 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...