Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crémeux choco-cerise
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 80 g de cerises
- 3 jaunes d'œufs
- 170 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
La gelée à la cerise
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 75 g de sucre en poudre
- 2 g d'agar-agar (1 sachet)
- 400 g de cerises
La chantilly aux clous de girofle
- 3 clous de girofle
- 60 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2213 kJ / 532 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 57 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30 min
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6h 30 min
Mousse poire-caramel beurre salé
2j 30 menit
Coupe glacée petit-suisse et mangue
3h 15min
Crumble Fraises et amandes
35 Min
Petits flans pâtissiers
3sa
Pannacotta au chou-fleur et truite fumée
5h
Cupcake cappuccino
50 menit
Praliné chocolat-noisette
1j
Muffins chocolat blanc, cœur de rhubarbe
50 menit
Cupcake café cappuccino
40 min