Petits flans pâtissiers

Petits flans pâtissiers

3.1 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

La pâte
  • 100 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 40 g d'eau froide
  • 2 pincées de sel
  • 100 g de beurre très froid, coupé en dés de 2 cm et un peu pour les moules
La garniture
  • ½ bâton de cannelle cassé en morceaux d'1 cm
  • 50 g de lait
  • 2 œufs
  • 40 g de fécule de maïs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
  • 2 pincées de cannelle en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1431 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...