Petits flans pâtissiers

Petits flans pâtissiers

3.1 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

La pâte
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • d'eau froide
    40 g
  • de sel
    2 pincées
  • de beurre très froid, coupé en dés de 2 cm et un peu pour les moules
    100 g
La garniture
  • bâton de cannelle cassé en morceaux d'1 cm
    ½
  • de lait
    50 g
  • œufs
    2
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
    1 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 343 kcal / 1431 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...