Salat Nicoise

Salat Nicoise

4.6 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Scheiben (5 mm)
    250 - 300 g
  • Fisolen, TK
    250 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Gurke
    250 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Rispentomaten
    250 g
  • Paprikaschoten
    150 g
  • Olivenöl
    100 g
  • Apfelessig
    35 g
  • Zucker
    1 - 2 TL
  • Sardellenfilets, in Öl eingelegt abgetropft (siehe Tipp)
    70 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Eisbergsalat zerpflückt
    100 g
  • Thunfisch, aus der Dose, in Lake
    320 g
  • schwarze Oliven
    60 - 80 g
  • Baguette
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 554 kcal / 2320 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...