![Fraîcheur de nectarine Fraîcheur de nectarine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80A12611-09E4-4B87-B47B-17869D28C079/Derivates/850A2A1C-C6BE-481B-9D64-1A96ECB8170E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 nectarines
- 150 g de biscuits roses de Reims (18 biscuits env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
Le coulis
- 2 nectarines
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
Les blancs en neige
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de mascarpone
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
La finition
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 970 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse aux nectarines
2h 45min
Mousse d'abricot aux amandes
Ninguna valoración
Pêches pochées, framboises, amandes
45 Min
Mousse à l'abricot
2 godz.
Tiramisu aux framboises
3h
Verrines à l'orange
1ωρ. 15 λεπτ.
Mousse aux griottes
2h 30min
Crème fraise rhubarbe
1 godz. 30 min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 Min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12h
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2h 30min