Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 nectarines
- 150 g de biscuits roses de Reims (18 biscuits env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
Le coulis
- 2 nectarines
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
Les blancs en neige
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de mascarpone
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
La finition
- 1 brin de menthe fraîche, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 970 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2h 30min
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25min
Papillote de pêches aux fruits rouges
30min
Minitartes fines nectarine-pistache
1 Std. 25 Min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13u. 30min
Bavarois d'asperge
15min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2h 30min
Gratin de mangue aux épices
1h 30min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55min
Petite crème express aux fruits rouges
15min
Verrine à la pomme
30min