Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di pancetta a cubetti
- 700 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 100 g di melanzane a dadini (1 cm)
- 100 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 100 g di carote, pelate e a dadini (1 cm)
- 100 g di pomodori datterino in quarti
- 350 g di pasta tipo penne di buona qualità
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1764.5 kJ / 421.7 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 911.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 Min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 min
Carbonara vegetariana
30 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Pasta risottata al pomodoro
40min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min