Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
- 50 g di speck a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di cipolla
- 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 3 pizzichi di sale
- 500 g di pasta secca tipo orecchiette
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maltagliati in crema di carote e speck
40 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Linguine con pesto di noci e broccoli
35min
Ravioli con salsa di zucchine
35min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 min
Tagliolini alla zucca
1h 20 min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 min
Paccheri zucca e salsiccia
30 min