Orecchiette con crema di zucca e speck

Orecchiette con crema di zucca e speck

4.6 257 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 50 g di speck a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di cipolla
  • 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 3 pizzichi di sale
  • 500 g di pasta secca tipo orecchiette
  • 200 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 1 cucchiaino di semi di papavero

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 429 kcal / 1795 kJ
Białko 17.4 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 63.5 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...