Orecchiette con crema di zucca e speck

Orecchiette con crema di zucca e speck

4.5 271 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 50 g di speck a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di cipolla
  • 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 3 pizzichi di sale
  • 500 g di pasta secca tipo orecchiette
  • 200 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 1 cucchiaino di semi di papavero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.4 g
Kalorie 1795 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...