Orecchiette con crema di zucca e speck
TM31 TM5

Orecchiette con crema di zucca e speck

4.5 (241 ocen)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 50 g di speck a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di cipolla
  • 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 3 pizzichi di sale
  • 500 g di pasta secca tipo orecchiette
  • 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • 1 cucchiaino di semi di papavero

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1795 kJ / 429 kcal
Białko
17.4 g
Węglowodany
63.5 g
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy