Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
- 350 g pomidorów, dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 100 g wody
- 100 g białego wina, wytrawnego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g przecieru pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1159.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min
Curry z wołowiną
45min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1h 45min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 Std. 10 Min
Szybki dhansak z jagnięciny
45min
Tagine z jagnięciną
50min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Pilaw cielęcy
1h 45min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min