Ossobuco

Ossobuco

4.5 44 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
    1000 - 1200 g
  • pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
    350 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 gałązki
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • wody
    100 g
  • białego wina wytrawnego
    100 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 449 kcal / 1879 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 1159.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...