
Urządzenia i Akcesoria
Ossobuco
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)1000 - 1200 g
-
pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki350 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
oliwy z oliwek40 g
-
wody100 g
-
białego wina wytrawnego100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1879 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
1159.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska