
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
- 350 g pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 100 g wody
- 100 g białego wina wytrawnego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g przecieru pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 449 kcal / 1879 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 1159.3 mg