
Urządzenia i Akcesoria
Ossobuco
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
-
350 g pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g wody
-
100 g białego wina wytrawnego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g przecieru pomidorowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1879 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
1159.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska