
Urządzenia i Akcesoria
Ossobuco po mediolańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Gremolata
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 gałązek
-
rozmarynu, suszonego1 szczypta
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Ossobuco po mediolańsku
-
cielęciny giczy z kością, o grubości ok. 1,5 cm4 plastry
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
mąki pszennej1 łyżka
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
masła10 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
wody100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
411.8 kcal /
1724 kJ
Białko
50.3 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
809 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska