Ossobuco po mediolańsku

Ossobuco po mediolańsku

4.4 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Gremolata
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 gałązek
  • rozmarynu, suszonego
    1 szczypta
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Ossobuco po mediolańsku
  • cielęciny giczy z kością, o grubości ok. 1,5 cm
    4 plastry
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • mąki pszennej
    1 łyżka
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • masła
    10 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • wody
    100 g
    100 g rosołu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 411.8 kcal / 1724 kJ
Białko 50.3 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 809 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...