Urządzenia i Akcesoria
Ossobuco po mediolańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Gremolata
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 ząbek czosnku
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ossobuco po mediolańsku
-
4 plastry cielęciny giczy z kością, o grubości ok. 1,5 cm
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka mąki pszennej
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
100 g rosołu100 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
809 mg
Białko
50.3 g
Kalorie
1724 kJ /
411.8 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 godz. 5 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Tagine z jagnięciną
50 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min