Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
TM6 TM5

Kalmary w pikantnym sosie imbirowym

3.9 ( 11 ocen )

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 - 500 g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
    lub 400 - 500 g kalmarów, całych, małych oczyszczonych
  • 50 g sosu sojowego ciemnego
  • 30 g sosu ostrygowego
  • 20 g cukru trzcinowego
    lub 20 g cukru
  • 50 g wina ryżowego
  • 450 g wody
  • 5 g chili, suszonego pokrojonego na kawałki
    lub ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
  • 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
143 kcal / 598 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy