Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 - 500
g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
lub 400 - 500 g kalmarów, całych, małych, oczyszczonych - 50 g sosu sojowego, ciemnego
- 30 g sosu ostrygowego
-
20
g cukru trzcinowego
lub 20 g cukru - 50 g wina ryżowego
- 450 g wody
-
5
g chili, suszonego, pokrojonego na kawałki
lub ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki - 1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
- 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min
Małże z pikantnym sosem
1h
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 Min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Małże po marynarsku
1h 15min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1h 15min
Krewetki Kung Pao
45 Min