Urządzenia i Akcesoria
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 - 500 g kalmarów, całych, małych, oczyszczonych400 - 500 g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
-
50 g sosu sojowego ciemnego
-
30 g sosu ostrygowego
-
20 g cukru20 g cukru trzcinowego
-
50 g wina ryżowego
-
450 g wody
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki5 g chili, suszonego pokrojonego na kawałki
-
1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
-
1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
598 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 Std. 10 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 Std. 15 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 Std. 15 Min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Zupa miso z warzywami
30 Min