Urządzenia i Akcesoria
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 - 500 g kalmarów, całych, małych, oczyszczonych400 - 500 g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
-
50 g sosu sojowego ciemnego
-
30 g sosu ostrygowego
-
20 g cukru20 g cukru trzcinowego
-
50 g wina ryżowego
-
450 g wody
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki5 g chili, suszonego pokrojonego na kawałki
-
1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
-
1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
598 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Korma z owoców morza
40 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min