
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 - 500
g kalmarów, całych, średnich (6-8 szt.), oczyszczonych
lub 400 - 500 g kalmarów, całych, małych oczyszczonych - 50 g sosu sojowego ciemnego
- 30 g sosu ostrygowego
-
20
g cukru trzcinowego
lub 20 g cukru - 50 g wina ryżowego
- 450 g wody
-
5
g chili, suszonego pokrojonego na kawałki
lub ½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki - 1 opakowanie mieszanki przypraw azjatyckich do mięs (12 g)
- 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 143 kcal / 598 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 2 g