Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 200 g de polenta précuite
- sel
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de cèpes frais surgelés
- poivre moulu
- 2 c. à soupe de persil plat frais, ciselé
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1518 kJ / 361 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10 min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min
Polenta aux olives
45 Min
Polenta aux champignons et saint-jacques
20 min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min
Polenta au gorgonzola
25 min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 min