Cake épinard-ricotta

Cake épinard-ricotta

3.5 105 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
8 parts

Składniki

  • de beurre
    5 g
  • d'emmental coupé en morceaux
    80 g
  • d'épinards frais
    300 g
  • œufs
    3
  • de basilic frais équeutés
    2 brins
  • de lait
    140 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    80 g
  • d'huile de tournesol
    30 g
  • de farine de blé
    180 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • de ricotta
    120 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 258.3 kcal / 1077.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 105 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...