![Cake épinard-ricotta Cake épinard-ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5128632C-DC8B-46A0-BB1B-A35FC79BDA59/Derivates/5cb1162d-d176-446c-8f5e-2254097899f2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 300 g d'épinards frais
- 3 œufs
- 2 brins de basilic frais, équeutés
- 140 g de lait
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g d'huile de tournesol
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 120 g de ricotta
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1077.8 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake carotte-courgette-chèvre
55min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Muffins courgette, cottage cheese et noisettes
40 分钟
Galettes de chou-fleur au cumin
35min
Quiche épaisse carotte-panais-noisettes
1h 30min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Quiche aux courgettes et coriandre en filo
40 分钟
Cake aux carottes, persil et chèvre
1h 10min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1小时 45 分钟
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 分钟
Tarte aux courgettes et au pesto
1hod. 35min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50min