Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 300 g d'épinards frais
- 3 œufs
- 2 brins de basilic frais, équeutés
- 140 g de lait
- 80 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 30 g d'huile de tournesol
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 120 g de ricotta
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1077.8 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé aux endives et parmesan
1 Std. 20 Min
Crumble courgette et petits pois, sorbet au wasabi
50 Min
Muffins courgette, cottage cheese et noisettes
40 Min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Crumble tomate-fenouil
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1 Std. 10 Min
Cake au thon, polenta et olives noires
1 Std.
Cake carotte-courgette-chèvre
55min
Galettes de chou-fleur au cumin
35 Min
Terrine de potimarron aux noisettes
4 Std. 30 Min
Clafoutis de courgettes sans gluten
50 Min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1 Std. 10 Min