Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket

Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket

4.7 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

Goat's Cheese
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • fresh chives
    12
  • fresh basil leaves
    10 g
  • soft goat's cheese
    150 g
  • crème fraîche
    80 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
Walnuts, Beetroot and Rocket
  • walnut halves
    50 g
  • cooked beetroot large (approx. 500 g), peeled (see tip)
    5 - 6
  • rocket leaves
    180 g
  • walnut oil plus extra for drizzling
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245 kcal / 1016 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 6 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 341 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...