Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g hazelnuts
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 240 g tinned artichoke hearts, drained, quartered (1 x 390 g tin)
- 100 g fresh baby spinach
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 250 g mascarpone
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g fresh tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2884 kJ / 692 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1 Std. 30 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Asparagus Risotto
45min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45min
Orzo with Salmon and Spinach
40min