Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g hazelnuts
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 240 g tinned artichoke hearts, drained, quartered (1 x 390 g tin)
- 100 g fresh baby spinach
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 250 g mascarpone
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g fresh tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2884 kJ / 692 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Baked Penne with Vegetables
1 godz. 5 min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1 Std. 30 Min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1 Std. 10 Min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.