Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle

Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle

4.4 143 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • water for cooking pasta
  • fine sea salt
    2 tsp
  • hazelnuts
    100 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    120 g
  • tinned artichoke hearts drained, quartered (1 x 390 g tin)
    240 g
  • fresh baby spinach
    100 g
  • garlic cloves
    3
  • olive oil
    40 g
  • lemon finely grated zest and 30 g juice
    1
  • mascarpone
    250 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh tagliatelle
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 692 kcal / 2884 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 48 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 653 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...