Urządzenia i Akcesoria
Houmous and Grilled Vegetable Wraps
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
water30 g
-
lemon juice15 g
-
tahini20 g
-
fine sea salt½ tsp
-
olive oil75 g
-
courgette cut in strips (5 cm x 5 mm)200 g
-
red pepper cut in strips (5 cm x 5 mm)200 g
-
wheat flour tortilla (Ø 22 cm)4
-
red onion thinly sliced, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
795.4 mg
Białko
10 g
Kalorie
1879.8 kJ /
449.3 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pumpkin Chai Latte
20 min
Pad Thai
45 min
Guacamole
5 min
Frozen Yoghurt Bark
6 godz. 10 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 godz. 25 min
Patatas Bravas with Aioli
1 godz. 15 min
Maple-glazed Carrots
45 min
Mushroom Wellington
2 godz. 20 min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Egg and Onion
25 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
25 min