Sartù di riso

Sartù di riso

4.5 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porzioni

Składniki

Ragù
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di bocconcini di carne di maiale (1x2 cm)
  • 150 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (1x2 cm)
  • 150 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (1x2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 100 g di vino bianco secco
  • 450 g di passata di pomodoro
  • 5 foglie di basilico fresche
  • 1 pizzico zucchero
Riso e piselli
  • 200 g di piselli surgelati
  • 400 g di riso Carnaroli
Salsiccia
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 2 salsicce di maiale
  • 2 uova sode a fettine
  • 2 uova
  • 50 g di provola a tocchetti
  • 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
  • burro q.b.
  • pangrattato q.b.
  • 50 g di provola a tocchetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31.2 g
Kalorie 2290.2 kJ / 547.4 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...