Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pasta di salame
- 80 g di foglie di verza a listarelle
- 650 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2278.2 kJ / 544.5 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 142.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 min
Riso, verze e luganega
40 min
Riso e verze
1h 10 min
Penne integrali con fonduta di porri
50 min
Pasta risottata integrale con catalogna piccante e stracciatella
30 min
Orecchiette al grano arso con cime di rapa
5h
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40 min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5 min