Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla bianca
- 50 g di carota
- 30 g di gambo di sedano
- 200 g di asparagi a pezzi (1 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 5 foglioline di menta fresca
- 3 foglie di basilico fresco
- ½ cucchiaino di peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di carne trita di manzo
- 50 g di vino bianco
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
40 min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Orecchiette speck e radicchio
35 Min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40 min
Penne al ragù vegetale, finocchietto selvatico e scaglie di Parmigiano reggiano DOP (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Farfalle al salmone e pinoli
20 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min