Wersje kompatybilne
Menu veggie - Flans vapeur à la butternut et à la vanille
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chair de courge butternut, coupée en cubes
- 1500 g d'eau
- 1 gousse de vanille fendue et grattée
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de lait
- fleur de sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103 kJ / 264 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1h 5min
Petits flans aux brocolis et noisettes
45 Min
Butternut à la cannelle, œuf mollet
45 Min
Purée potiron-orange
30 Min
Purée de chou à la châtaigne
25 Min
Purée de céleri aux cacahuètes
40 Min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Pizza au chou-fleur et champignons
1 Std.
Butternut au pesto de graines de courge
40 Min
Chou-fleur en soufflé
55min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Purée butternut-noisettes
50 min