Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 3 c. à café d'huile de tournesol
- 60 g de sarrasin cru
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 240 g d'eau (soit 2,5 fois le volume de sarrasin)
- ¼ cube de bouillon de volaille, émietté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 choux de Bruxelles
- 10 feuilles de nori (opcjonalnie)
- 200 g de cocktail de fruits de mer surgelé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920.9 kJ / 458.8 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 16.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles corail à l'indienne
55min
Choucroute de la mer
40min
Risotto au calamar
1 Std. 30 Min
Couscous d'agneau express
55min
Papillotes de cabillaud en feuille de chou
55min
Cristivomer, oseille, pomme et épinards
30min
Couscous de légumes au lapin
1小时
Brandade de cabillaud et poireau
40min
Lentilles corail à la provençale
30min
Moules à la provençale
35min
Risotto crevette-épinard
40min
Couscous de crevettes et sa bisque
1小时