Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)

Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)

4.5 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

Les storzapretti
  • de tomme corse
    100 g
  • de feuilles de blette (le vert seulement)
    600 g
  • œufs
    2
  • de menthe fraîche ciselée
    2 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de brocciu bien égoutté
    250 g
    250 g de ricotta
  • farine pour les boulettes
La sauce tomate
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    50 - 60 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de tomates concassées en conserve
    600 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 298.7 kcal / 1242.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 556.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...