Salade de lentilles aux radis grillés et œuf mollet

Salade de lentilles aux radis grillés et œuf mollet

4.0 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 1 échalote pelée et coupée en quatre
  • 1100 g d'eau
  • 200 g de lentilles vertes sèches du Puy
  • du sel
  • 4 œufs à température ambiante
  • 200 g de radis roses coupés en deux dans la longueur
  • 2 citrons jaunes non traités coupés en tranches
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de moutarde
  • 1 c. à soupe de vinaigre
  • du poivre moulu
  • 60 g de mélange de jeunes pousses de salade

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 1538 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...