![Palets bretons Palets bretons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E0DEA6E8-35E3-462D-8742-0E9C4B128AB6/Derivates/8A899F49-B63B-4738-8D68-2B0A1685951A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de fleur de sel
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le plan de trvail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf battu avec une pincée de sel, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 393 kJ / 93 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 Std. 40 Min
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h
Macaron de Saint-Emilion
1j
Langues de chat à la vanille
15 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Rochers coco
40min
Sablés bretons
50min
Sablés viennois au chocolat
50min
Palmiers maison
1 Std. 30 Min
Chouquettes
1j
Financiers
30min