Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 40 g échalote
- 1 piment rouge, petit, épépiné
- 1 gousse d'ail
- ½ brin de romarin, frais, aiguilles lavées et séchées
- 250 g d'aubergines, en dés (1-2 cm)
- 250 g d'espadon, en dés (1-2 cm)
- ½ c. à café de sel
- 320 g de pâte sèche, type mezze penne
- 100 g de vin blanc, sec
- 150 g de tomates San Marzano, en dés (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf Teriyaki accompagné de riz
2h
Focaccia aux pommes de terre
2 godz. 50 min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate (8 portions)
1h 30min
Salade de couscous
50min
Nouilles chinoises aux légumes et filet de porc
50min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2u. 20min
Poke bowl
35min
Curry de poulet
35min
Bœuf laab
1h 5min
Potée de lentilles à la viande hachée
50min
Crevettes au curry
35min
Curry vert de poulet
55min