Pennette à l’espadon et aubergines au romarin

Pennette à l’espadon et aubergines au romarin

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais feuilles lavées et séchées
    2 - 3 brins
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • échalote
    40 g
  • piment rouge petit, épépiné
    1
  • gousse d'ail
    1
  • de romarin, frais aiguilles lavées et séchées
    ½ brin
  • d'aubergines en dés (1-2 cm)
    250 g
  • d'espadon en dés (1-2 cm)
    250 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de pâte sèche, type mezze penne
    320 g
  • de vin blanc, sec
    100 g
  • de tomates San Marzano en dés (1-2 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1989 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...