Cœurs d'artichaut pânés sur crème d'artichaut

Cœurs d'artichaut pânés sur crème d'artichaut

3.5 27 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • de pain rassis (ou grillé)
    70 g
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à soupe
  • de parmesan coupé en morceaux
    35 g
  • de persil frais
    10 brins
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux
    200 g
  • de cœurs d'artichaut surgelés
    700 g
  • de pain
    4 tranches
  • d'huile d'olive
    130 g
  • d'ail (½ gousse hachée au couteau)
    1 ½ gousse
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    10 g
  • de lait
    100 g
  • de farine
    3 c. à soupe
  • œufs battus
    2
  • de ciboulette fraîche ciselée
    5 - 6 brins
Mousseline d’artichaut, méli-mélo d’artichaut et pain grillé frotté à l’ail (1 portion 1-3 ans)
  • de ciboulette fraîche ciselé
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1907.5 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 36.2 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 344.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...